Helsingin Kalatalo räätälöi Lahden Aterialle paikallista Vesijärven kalaa hyödyntävän villikalapihvin

Suomen vesialueitten hoitokalastuksessa vesistöistämme poistetaan vuosittain miljoonia kiloja eri kalalajeja mm. särkeä, lahnaa ja sulkavaa. Aiemmin kalat ovat menneet joko eläinten ruuaksi tai kokonaan hukkaan. Näiden ns. villikalojen hyödyntäminen lähiruoan valmistuksessa pienentää vesialueittemme hoitokalastuksen kustannuksia, edistää luonnonvarojen tehokasta hyödyntämistä ja mahdollistaa lähiruoan tuottamisen uudella tavalla.

Lahden Aterian tarpeesta lähtenyt tuotekehitysidea inspiroi Helsingin Kalatalo Oy:n tuotekehityspäällikkö keittiömestari Jari Pimiää: ”Tavoitteena oli tehdä kotona tehdyn oloinen ja moneen käyttöön sopiva laktoositon kalapihvi, jossa on mukana myös hyvä maku”.

Helsingin Kalatalon toimitusjohtaja Janne Rantanen ja myyntijohtaja Petri Hautala ovat tyytyväisiä villikalapihvin vastaanottoon: ”Kalatalon Villikalapihvi on saanut todella hyvän vastaanoton jo muutamassa viikossa. Kaikki mikä valmistetaan, menee suoraan asiakastilauksiin”. Pihvi on jo myynnissä mm. K-kauppojen palvelutiskeissä Etelä-Suomessa sekä Stockmannilla Helsingissä. Seuraavaksi Kalatalon Villikalapihvi saapuu henkilöstöravintoloihin.

”Tavoitteemme on lisätä yhteistyötä eri alueiden paikallisten kalastajien kanssa, jotta voimme tarjota räätälöityä villikalapihviä myös muiden kaupunkien ruokapalveluille lähiruoan ja paikallisen hyvinvoinnin hengessä. Samalla haemme jatkuvasti uusia kalastajia kumppaneiksemme”, jatkaa Helsingin Kalatalo Oy:n toimitusjohtaja Janne Rantanen.

 

Lisätietoa antavat:

 

Lahden Ateria, toimitusjohtaja Tuulia Pelli, tuulia.pelli@lahti.fi, puh. 050 398 5945

Helsingin Kalatalo Oy, toimitusjohtaja Janne Rantanen, janne.rantanen@kalatalo.com, puh. 0400 833 937

 

Lahden Ateria on Lahden kaupungin ateriapalveluyksikkö, jolla on 92 palvelupistettä eri puolilla Lahtea – kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja monitoimitaloissa.

 

Helsingin Kalatalo Oy on kala-, äyriäis- ja valmisruokatuotteiden palveluyhtiö. Yhtiön FSSC 22000 -sertifioitu tehdas on rakennettu vuonna 2012 Keravalle. Asiakkaitamme ovat mm. kaupan ketjut, tukut, fine dining -ravintolat sekä julkiset ja yksityiset henkilöstöravintolat.

 

Palaa uutisiin tästä