Kalatalon uusi brändi: Kalatalo Eeki eettinen kotimainen kirjolohi

Hyvän ja mehevän makuisena Kalatalo Eeki auttaa suomalaisia syömään enemmän terveellistä kalaa helpossa, valmiiksi jalostetussa muodossa.

Vähärasvainen, antibiootiton ja lisäaineeton eettinen kirjolohi on luonnollinen valinta tiedostavalle kuluttajalle – erityisesti, koska se ei rehevöitä Itämerta.

Kiinteälihainen Ahvenmaalla Fifax Ab:n kiertovesikasvatettu kirjolohi saa Kalatalo Eeki-laatuleiman, kun kala savustetaan Kalatalolla Keravalla tarkan, FSSC 22000 -sertifioidun savustusmenetelmän mukaisesti saksalaisilla Reich-savustusuuneilla. Savustus tehdään aidolla leppäsavulla, ilman lisäaineita maakaasuenergiaa hyödyntäen.

Kalatalo tunnetaan vastuullisista raaka-aineista tunnetuista maittavista herkuistaan, kuten rantakalapyöryköistä, villikalapihveistä ja vegaanisesta Jokaiselle-valmisruokasarjastaan. Samaa, vastuullisesti tuotetun ruuan linjaa jatkaa uusi Kalatalo Eeki, eettiseen, kotimaiseen kirjoloheen perustuva tuoteperhe”, kertoo Kalatalon vt. toimitusjohtaja Jari Pimiä.

Kalatalon Eeki-tuoteperheen raaka-aineena käytettävä kirjolohi kasvaa Ahvenanmaalla sijaitsevassa kiertovesikasvatuslaitoksessa, missä kalat uivat vastavirtaan 24/7. Kasvatusmenetelmän ansiosta kala on antibioottivapaata ja sen rakenne on kiinteämpää kuin meressä kasvatetulla kirjolohella.

Itämeren saaressa sijaitseva maanpäällinen laitos palauttaa yhden litran käyttämästään 1000 litrasta vettä takaisin Itämereen ja senkin puhdistettuna. Tämä vastuullinen kasvatustapa ei rehevöitä Itämerta merikasvatuksen tavoin. Altaiden vesi puhdistetaan säännöllisesti kerran tunnissa. Ravinteet ja kiinteät ainesosat kerätään talteen ja toimitetaan kompostoitavaksi pelloille.

”Tärkeää Eekissä on myös pakkaus. Otamme käyttöön asteittain ensimmäisenä Suomessa kalatuotteissa kierrätyskartongista valmistetun pakkauksen korvaamaan muovipakkauksen. Ensin paketin kansi vaihtuu kierrätyskartonkiin. Myöhemmin koko paketti tullaan valmistamaan kierrätyskartongista. Kyse ei siis ole vain kestävän kehityksen kalasta, vaan kokonaan eettisestä tuotteesta”, kertoo myyntijohtaja Petri Hautala.

Pakatut Kalatalo Eeki -kirjolohet tulevat ensimmäisenä myyntiin hyvin varustettuihin K-kauppoihin 4.5.2019 lähtien.  #kalatalo #eeki #kalataloeeki #eettinenkirjolohi #eirehevöitäitämerta #eekikirjolohi #antibioottivapaa #lisäaineeton #hyvänsyönninkalaruokaa

Tuoteperheeseen kuuluvat nämä tuotteet:

  • Kalatalo Eeki kylmäsavukirjolohi, noin 100 g
  • Kalatalo Eeki lämminsavukirjolohi, noin 300g
  • Kalatalo Eeki loimukirjolohi, noin 300g

Lisätietoja antavat:

toimitusjohtaja Jari Pimiä, p. 040 5410 553, jari.pimia@kalatalo.com

myynti, markkinointi: myyntijohtaja Petri Hautala, p. 050 356 8128, petri.hautala@kalatalo.com

Helsingin Kalatalo Oy on innovatiivinen kala- ja ruoka-alan moniosaaja, jonka juuret ovat vuodessa 1926. Yhtiön tehdas Keravalla on yksi Suomen moderneimpia elintarvikelaitoksia ja sille onkin myönnetty FSSC 22000 -sertifiointi ja v. 2018 Keravan kaupungin ympäristöpalkinto.